Effectieve online behandeling van depressie

PsyVisie biedt professionele psychische hulp bij depressie via online behandeling. Makkelijk en snel in te plannen wanneer jij het nodig hebt. Ook bij een dringende hulpvraag snel contact.

Of bel naar 06-15356629.

Hoe ziet depressie eruit?

Voel jij je somber? Verdrietig? Afgevlakt? Hopeloos? Ben je tot weinig in staat? In Nederland kampen ongeveer 1 op de 5 volwassenen jaarlijks met de symptomen van depressie. Depressie komt dus vaak voor en de klachten zijn meestal goed te herkennen. Als de klachten langer dan 2 weken aanhouden, kan er sprake zijn van een depressie. Hieronder staan een aantal meest voorkomende klachten van een depressie:

 • Somberheid
 • Prikkelbaarheid
 • Verminderde concentratie
 • Negatief zelfbeeld
 • Verandering in slaap en/of eetlust
 • Gebrek aan energie
 • Verlies van motivatie
 • Sociale isolatie
 • Piekeren
 • Gedachten aan de dood

Hoe ziet de behandeling voor depressie er uit?

Gelukkig is een depressie goed te behandelen! Een behandeltraject voor depressie, maakt gebruik van erkende behandeltechnieken die worden afgestemd op jou als persoon en jouw omstandigheden om jouw welzijn te verbeteren en je weer op het goede spoor te krijgen. Je leert vooral negatieve gedachte- en gedragspatronen te herkennen en veranderen, weer de dingen te gaan doen die belangrijk voor jou zijn en meer waardering te krijgen voor jezelf en het leven. Eventueel ondersteund met adviezen voor een betere leefstijl. De eerste stap in de behandeling vereist een diagnose en het opstellen van een behandelplan. De aanpak is oplossings- en resultaatgericht, zodat jij je zo snel mogelijk weer beter voelt en weer op eigen kracht verder kunt.

Als je met de behandeling voor depressie begint, leer je, afhankelijk van jouw hulpvraag o.a.:

 • Zinvolle doelen te stellen
 • Prioriteit te stellen aan jouw waarden
 • Beter voor jezelf te zorgen
 • Negatieve gedachten verminderen
 • Lichamelijk actiever worden
 • Beter slapen
 • Problematische gedachte- en gedragspatronen herkennen en doorbreken

Worstel je met een depressie? Wij kunnen helpen!

Wij bieden psychologische hulp bij depressie. Er is bij ons geen wachtlijst. Je kunt snel terecht met jouw hulpvraag. Vaak kun je al binnen een week starten met de eerste sessie. Heb je een vraag of wil je aanmelden voor hulp? Wij denken met je mee en geven je graag advies. Ook matchen we je graag met de psycholoog van jouw voorkeur of die het beste past bij jouw hulpvraag.

Of bel naar 06-15356629.

Over onze online psychologen

Professioneel, ervaren en deskundig

Van onze psychologen krijg je dezelfde professionaliteit en kwaliteit die je in een GGZ instelling mag verwachten, maar dan met de mogelijkheid om online via videobellen te communiceren wanneer en waar je maar wil. Dit is net zo effectief als een behandeling op locatie. Maak gebruik van erkende, geregistreerde en ervaren psychologen die jou kunnen helpen met een scala aan klachten. Meer weten over ons team van specialisten op het gebied van geestelijke gezondheid?

Waarom PsyVisie?

Geen wachtlijst

Je kunt bij ons snel starten met de intake en behandeling. We streven ernaar iedereen zo snel mogelijk te helpen en te woord te staan. Meestal kan de eerste sessie al binnen 1-2 weken plaatsvinden. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en screening. Stel jouw vragen en krijg uitleg over onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen.

Vergoed

Onze behandelingen worden door jouw zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt dan wel een verwijsbrief van jouw huisarts nodig. Afhankelijk van jouw polis en zorgverzekering wordt ongeveer 70 tot 100% vergoed. Houd er rekening mee dat niet alle diagnoses vergoed worden en je eigen risico mogelijk wordt aangesproken.

Online behandeling

Je bepaalt zelf waar en wanneer je contact hebt. Online behandeling is hetzelfde als face to face behandeling, behalve dat je jouw behandelaar online ontmoet via videobellen in plaats van in een praktijkruimte. We behandelen een scala aan klachten binnen de Basis-GGZ en maken gebruik van verschillende behandelmethoden.

Wil je hulp? Wij kunnen helpen!

Stuur ons een bericht voor meer informatie dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

De informatie op deze pagina is niet bedoeld als vervanging voor diagnose, behandeling of professioneel advies. Je mag geen actie ondernemen zonder overleg met een gekwalificeerde professional in de geestelijke gezondheidszorg. Lees onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Als je in een crisis verkeert of een andere persoon in gevaar is, gebruik deze site dan niet. Deze bronnen kunnen je onmiddellijk helpen.