Effectieve online behandeling voor relatieproblemen

PsyVisie biedt professionele psychische hulp bij relatieproblemen via online behandeling. Makkelijk en snel in te plannen wanneer jij het nodig hebt. Ook bij een dringende hulpvraag snel contact.

Behandeling voor relatieproblemen

Hoe zien relatieproblemen eruit?

Voelen jullie je ontevreden in jullie relatie? Hebben jullie communicatieproblemen? Zijn er vaak conflicten? Groeien jullie uit elkaar? Komen jullie er samen niet meer uit? Ongeveer 70% van de Nederlanders ervaart wel eens relatieproblemen. Relatieproblemen komen dus vaak voor en de klachten zijn meestal goed te herkennen. Hieronder staan een aantal meest voorkomende problemen die mensen ervaren in relaties:

 • Communicatieproblemen
 • Conflicten
 • Ontrouw
 • Jaloezie
 • Verschillen in meningen of verwachtingen
 • Gebrek aan vertrouwen
 • Partnergeweld
 • Gebrek aan respect
 • Gebrek aan openheid
 • Bindings- of verlatingsangst

Hoe ziet de behandeling voor relatieproblemen er uit?

Gelukkig zijn relatieproblemen goed te behandelen! Een behandeltraject voor relatieproblemen, maakt gebruik van erkende behandeltechnieken die worden afgestemd op jullie als stel om jullie relatie en welzijn te verbeteren en weer op het goede spoor te krijgen. Jullie leren beter communiceren, elkaar beter begrijpen en jullie leren je eigen behoeften kennen en kenbaar maken naar elkaar. Er is zowel aandacht voor de relatie als jullie beiden als individu. Naast behandeling voor stellen is het ook mogelijk om individueel aan relatieproblemen te werken. Soms blijkt dat een of beide partners ook individuele behandeling kan gebruiken. Dan kan dat daarna of eventueel tegelijkertijd worden opgestart. De eerste stap in de behandeling vereist een inventarisatie van de problemen en het opstellen van een behandelplan. De aanpak is oplossings- en resultaatgericht, zodat jullie je zo snel mogelijk weer beter voelen in de relatie en weer samen op eigen kracht verder kunnen.

Als jullie met de behandeling voor relatieproblemen beginnen, leren jullie, afhankelijk van de hulpvraag o.a.:

 • Zinvolle doelen te stellen
 • Beter communiceren
 • Behoeften herkennen en kenbaar maken
 • Grenzen herkennen en kenbaar maken
 • Problematische gedachte- en gedragspatronen herkennen en doorbreken
 • Elkaar en jezelf beter kennen
 • Een gezonde relatie met elkaar onderhouden
 • Weer nader tot elkaar te komen

Worstel je met relatieproblemen? Wij kunnen helpen!

Wij bieden psychologische hulp bij relatieproblemen. Er is bij ons geen wachtlijst. Je kunt snel terecht met jouw hulpvraag. Vaak kun je al binnen een week starten met de eerste sessie. Heb je een vraag of wil je aanmelden voor hulp? Wij denken met je mee en geven je graag advies. Ook matchen we je graag met de psycholoog van jouw voorkeur of die het beste past bij jouw hulpvraag.

Over onze online psychologen

Professioneel, ervaren en deskundig

Van onze psychologen krijg je dezelfde professionaliteit en kwaliteit die je in een GGZ instelling mag verwachten, maar met de mogelijkheid om te communiceren wanneer en hoe je maar wilt. Maak gebruik van erkende, geregistreerde en ervaren psychologen die jou kunnen helpen met een scala aan problemen.

Meer weten over ons team van specialisten op het gebied van relatieproblemen?

Waarom PsyVisie?

Geen wachtlijst

Je kunt bij ons snel starten met de intake en behandeling. We streven ernaar iedereen zo snel mogelijk te helpen en te woord te staan. Meestal kan de eerste sessie al binnen 1-2 weken plaatsvinden. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en screening. Stel jouw vragen en krijg uitleg over onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen.

Vergoed

Onze behandelingen worden door jouw zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt dan wel een verwijsbrief van jouw huisarts nodig. Afhankelijk van jouw polis en zorgverzekering wordt ongeveer 70 tot 100% vergoed. Houd er rekening mee dat niet alle diagnoses vergoed worden en je eigen risico mogelijk wordt aangesproken.

Online behandeling

Je bepaalt zelf waar en wanneer je contact hebt. Kies zelf met welke psycholoog je contact wil of laat je adviseren. Onze psychologen helpen je graag online via videobellen. We behandelen een scala aan klachten binnen de Basis-GGZ en maken gebruik van verschillende behandelmethoden.

Wil je hulp? Wij kunnen helpen!

Stuur ons een bericht voor meer informatie

Laat jouw gegevens achter dan neemt psycholoog Norine zo spoedig mogelijk contact met je op.

De informatie op deze pagina is niet bedoeld als vervanging voor diagnose, behandeling of professioneel advies. Je mag geen actie ondernemen zonder overleg met een gekwalificeerde professional in de geestelijke gezondheidszorg. Lees onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Als je in een crisis verkeert of een andere persoon in gevaar is, gebruik deze site dan niet. Deze bronnen Deze bronnen kunnen je onmiddellijk helpen.