Psycholoog Fleur Burghard

Psycholoog Fleur Burghard

“Het leren herkennen en doorvoelen van onze emoties kan ervoor zorgen dat deze klachten afnemen. Wanneer we op een gezonde manier omgaan met onze emoties zorgt dat er daarnaast voor dat onze relaties verbeteren en dat we meer regie kunnen nemen over ons eigen leven.”

Plaats

Woerden

Talen

Nederlands

Klachten

Aanpassingsstoornis
AD(H)D
Angst- en paniek
Burn out
Eetstoornis
Faalangst
Negatief zelfbeeld
Onzekerheid
Relatieproblemen individueel
Relatieproblemen stel
Seksualiteit
Somberheid
Stress
Trauma
Verslaving
Werkgerelateerde problemen
Zingeving

Behandeling

CGT
Inzichtgevende therapie
Lichaamsgerichte therapie
Mindfulness
Persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie
Psychodynamische therapie
Relatietherapie (EFT)

Beschikbaarheid

Overdag

Over mij

Welkom!

Wat mooi dat je hulp zoekt. Mijn naam is Fleur en ik werk als psycholoog bij Psyvisie. Het werken als psycholoog doe ik met ontzettend veel passie en enthousiasme. Het is werk waar ik veel voldoening uithaal en mij daarnaast veel leert over wat het betekent om mens te zijn.

Mijn visie als mens én psycholoog richt zich op het gezond leren omgaan met onze emoties.

Emoties voelen we allemaal. Elke dag. Van de kleinste irritatie tot een woedeaanval en van tevredenheid tot intense gevoelens van geluk en liefde. En alles daartussenin. Toch hebben we nauwelijks wat geleerd over het herkennen, verwerken en uiten van al deze gevoelens.

Emoties zoals verdriet, schuld, schaamte, boosheid en jaloezie voelen we daarnaast liever niet…
We zoeken afleiding, onderdrukken ze en hopen dat ze snel weer over gaan. Helaas gaan de meeste gevoelens niet zomaar weg. Als ze niet de aandacht krijgen die ze nodig hebben komen ze weer naar boven in onprettige vormen. Dat kan zorgen voor verschillende klachten zoals onrust, gespannenheid, stress, piekeren, somberheid en nog meer narigheid. Het leren herkennen en doorvoelen van onze emoties kan ervoor zorgen dat deze klachten afnemen. Wanneer we op een gezonde manier omgaan met onze emoties zorgt dat er daarnaast voor dat onze relaties verbeteren en dat we meer regie kunnen nemen over ons eigen leven.

Als psycholoog werk ik met cognitieve gedragstherapie aangevuld met lichaamsgerichte technieken en oefeningen. Bij lichaamsgerichte technieken denk je misschien direct aan aanraking en beweging maar dat zeker niet altijd van toepassing. Ik gebruik lichaamsgerichte oefeningen omdat ik de focus in onze gesprekken richt op wat je voelt in je lichaam. Daar help ik je bij door heel goed naar je te luisteren en te letten op (lichamelijke) signalen. De signalen die mij opvallen koppel ik aan je terug waardoor je weer meer in contact kan komen met je gevoelens en emoties. Ik laat me in mijn werk inspireren door technieken uit de persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie, sensoritmotor psychotherapie en de intensieve kortdurende dynamische psychotherapie.

Naast praten zie ik mindfulness, praktische opdrachten en experimenten als een belangrijk onderdeel van de behandeling. De echte verandering vindt namelijk plaats in je eigen leven. Daarom ben ik ervan overtuigd dat het belangrijk is om de inzichten die je tijdens onze gesprekken opdoet ook kan toepassen in je leven door ermee te oefenen. Alleen door te oefenen kun je je gedrag veranderen en patronen doorbreken.

Ben je nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen? Stuur me een bericht, dan plannen we op korte termijn een afspraak in.

 Je kunt snel bij mij terecht. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen!

Waarom PsyVisie?

Geen wachtlijst

Je kunt bij ons snel starten met de intake en behandeling. We streven ernaar iedereen zo snel mogelijk te helpen en te woord te staan. Meestal kan de eerste sessie al binnen enkele dagen tot 1-2 weken plaatsvinden. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en screening. Stel jouw vragen en krijg uitleg over onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen.

Vergoed

Onze behandelingen worden door jouw zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt dan wel een verwijsbrief van jouw huisarts nodig. Afhankelijk van jouw polis en zorgverzekering wordt ongeveer 75 tot 100% vergoed. Houd er rekening mee dat niet alle diagnoses vergoed worden en je eigen risico mogelijk wordt aangesproken.

Online behandeling

Je bepaalt zelf waar en wanneer je contact hebt. Kies zelf met welke psycholoog je contact wil of laat je adviseren. Onze psychologen helpen je graag online via videobellen. We behandelen een scala aan klachten binnen de basis-GGZ en maken gebruik van verschillende behandelmethoden.

Wil je een intakegesprek aanvragen met Fleur Burghard?

Stuur ons een bericht voor meer informatie

Laat jouw gegevens achter dan neemt psycholoog Norine zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je in een crisis verkeert of een andere persoon in gevaar is, gebruik deze site dan niet. Deze bronnen kunnen je onmiddellijk helpen.