Psycholoog Hilke Engels

“Kenmerkend voor mijn sessies zijn: rust, integer, betrouwbaar, realistisch, heldere innerlijke analyses, goed luisteren, de ander echt begrijpen, zonder oordelen.”

Plaats

Amsterdam

Talen

Nederlands
Engels

Klachten

Aanpassingsstoornis
Angst- en paniek
Burn out
Chronische ziekte
Culturen- en migratieproblematiek
Depressie
Dwangklachten
Faalangst
HSP
NAH (Niet aangeboren hersenletsel)
Negatief zelfbeeld
Onzekerheid
Relatieproblemen individueel
Rouw- en verliesverwerking
Seksualiteit
Sociale angst
Somberheid
Stress
Zingeving

Behandeling

CGT
EMDR
Positieve Psychologie
Oplossingsgerichte therapie
Transculturele psychologie

Beschikbaarheid

Overdag

Over mij

Welkom! Ik ben Hilke Engels en ik help je graag verder als je bent vastgelopen in het leven of door een bepaalde gebeurtenis uit balans bent geraakt; Wanneer je merkt dat je onrustig bent, niet lekker in je vel zit, of nergens meer zin in hebt; Als je jezelf niet meer bent of worstelt met gebeurtenissen uit het verleden.

Ik help je om weer grip te krijgen, afstand te nemen en je weer beter te gaan voelen. Zodat je je potentieel kan onderzoeken en je kan ontwikkelen naar blijvende groei.

Je kan me vrijblijvend een berichtje sturen, ik help je graag.

Waar ik je mee kan helpen:

Zingeving | Onzekerheid | Zelfbeeld en Identiteit | Onrust en Angst | Stress en Burn out | Heftige veranderingen in het leven | Veerkrachtigheid | Levensfase problematiek | Interculturele problematiek | Relatieproblemen | Somberheid en Depressie

Hoe gaat het in zijn werk:

Ik werk integratief, dat betekent dat ik een combinatie van wetenschappelijk bewezen methoden inzet voor een persoonlijke en op jou gerichte behandeling. Er is in onze sessies aandacht is voor jou als geheel; Zoals jij het beleeft. Daarnaast maak ik gebruik van elementen uit de Positieve psychologie en de Oplossingsgerichte gesprekstherapie. Andere cursussen waarin ik ben geschoold zijn EMDR en Verlies- en Rouwverwerking.

Je verbeelding is een zeer krachtig instrument. Ik zal je helpen deze te gebruiken om je doelen te behalen en je meer te gaan voelen zoals jij je wilt voelen. Door positieve visualisaties in te zetten wordt het makkelijker om jouw doel te bereiken en je gelukkiger te voelen. Imaginaties en het werken met delen kunnen je helpen oude patronen te doorbreken en vroegere gebeurtenissen of oude pijn te verwerken.

Ik heb ervaring met het begeleiden van mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel en hun partner. Sinds lange tijd heb ik me beziggehouden met zelfbeeld, identiteitskwesties en veerkrachtigheid van mensen.

Over mij:

Sinds 2016 behandel ik zelfstandig cliënten. Daarvoor was ik al, sinds 2014, werkzaam als coach.

Ik kan ik me goed inleven in anderen, hun leefstijl en cultuur. Kenmerkend voor mijn sessies zijn: rust, integer, betrouwbaar, realistisch, heldere innerlijke analyses, goed luisteren, de ander echt begrijpen, zonder oordelen.

De invloed van heftige gebeurtenissen, (dagelijkse) beslissingen en de persoonlijke omgang daarmee op de identiteit, zelfbeeld en de verdere levensloop hebben me altijd al geïnteresseerd. We kunnen veel leren uit levensverhalen. Maar het meest vervullend vind ik om te bemerken dat mijn cliënten echte verandering en blijvende groei doormaken; het is zo inspirerend om te zien hoe sterk en veerkrachtig mensen zijn, daar doe ik het echt voor!

 Je kunt snel bij mij terecht. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen!

Waarom PsyVisie?

Geen wachtlijst

Je kunt bij ons snel starten met de intake en behandeling. We streven ernaar iedereen zo snel mogelijk te helpen en te woord te staan. Meestal kan de eerste sessie al binnen 1-2 weken plaatsvinden. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en screening. Stel jouw vragen en krijg uitleg over onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen.

Vergoed

Onze behandelingen worden door jouw zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt dan wel een verwijsbrief van jouw huisarts nodig. Afhankelijk van jouw polis en zorgverzekering wordt ongeveer 70 tot 100% vergoed. Houd er rekening mee dat niet alle diagnoses vergoed worden en je eigen risico mogelijk wordt aangesproken.

Online behandeling

Je bepaalt zelf waar en wanneer je contact hebt. Kies zelf met welke psycholoog je contact wil of laat je adviseren. Onze psychologen helpen je graag online via videobellen. We behandelen een scala aan klachten binnen de Basis-GGZ en maken gebruik van verschillende behandelmethoden.

Wil je een intakegesprek aanvragen met Hilke Engels?

Stuur ons een bericht voor meer informatie

Laat jouw gegevens achter dan neemt psycholoog Norine zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je in een crisis verkeert of een andere persoon in gevaar is, gebruik deze site dan niet. Deze bronnen kunnen je onmiddellijk helpen.