Liesbeth Koolmees

Psycholoog Liesbeth Koolmees

“Belangrijk binnen de behandeling vind ik dat we kunnen werken vanuit een vertrouwensband waarin jij open en kwetsbaar kan zijn en kan delen wat er in je hart leeft.”

Plaats

Rotterdam

Talen

Nederlands
Engels

Klachten

Angst
Burn out
Chronische vermoeidheid
Depressie
HSP
Negatief zelfbeeld
Onzekerheid
Relatieproblemen
Rouw- en verliesverwerking
SOLK (Somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten)
Somberheid
Stress
Trauma
Verslaving
Werkgerelateerde problemen

Behandeling

CGT
Oplossingsgerichte therapie
Positieve psychologie

Beschikbaarheid

Overdag
Avonduren

Over mij

Op mijn 20e besloot ik te stoppen met de opleiding die ik toen volgde zodat ik mijn hart kon gaan volgen, namelijk psychologie studeren aan de Universiteit Utrecht. Een spannende keuze, maar ik wist dat dit was wat ik moest doen en ik heb er ook nooit spijt gehad. Vier jaar later (2013) had ik mijn masterdiploma op zak. Sindsdien heb ik ervaring opgedaan in de psychiatrie, verslavingszorg en bij een Arbodienst. Hierdoor heb ik ervaring met veel verschillende psychische klachten waarbij ik je als psycholoog kan helpen. Het gedrag van de mens vind ik enorm boeiend en daarbij de compassie voor mensen die vastlopen. Graag wil ik mensen daarbij helpen.

Je kan bij mij terecht voor verslavingsproblematiek, rouw, burn out, angst, depressie/somberheid, problemen rondom werk en loopbaan en psychische klachten als gevolg van lichamelijke proble-men. Ik werk o.a. vanuit Oplossingsgerichte therapie en Cognitieve gedragstherapie. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we aandacht besteden aan het ontstaan van de klachten. Als we alleen aandacht hebben voor het verminderen van klachten en de oorzaak niet beet pakken is het pro-bleem namelijk niet echt opgelost. Problemen bij de wortel beet pakken kan confronterend zijn. Werken aan je klachten vraagt dan ook de moed om keuzes te maken die niet altijd de makkelijk-ste zijn. Graag help ik jou om te kijken welke stappen en keuzes jij moet maken en ik help je hier-mee op weg, zodat er ruimte ontstaat voor de toekomst.

Binnen de behandeling maak ik veelal gebruik van schrijfopdrachten. Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat schrijven een therapeutisch effect heeft. Het helpt je emoties te ontdekken, ruimte te geven, te verwerken en te ordenen. Hierdoor krijg je weer rust in je hoofd en overzicht.

Wat ik je mee kan geven, is leren bewust te worden van hoe je leeft, hoe ze keuzes maakt en om-gaat met problemen. Dat je vervolgens handvatten krijgt hoe daar op een gezonde manier mee om te gaan. En leert zelf invloed hebben op gevoelens en gedachten, zodat je geen speelbal wordt van je omstandigheden of hoe anderen je behandelen.

Belangrijk binnen de behandeling vind ik dat we kunnen werken vanuit een vertrouwensband waarin jij open en kwetsbaar kan zijn en kan delen wat er in je hart leeft. Deze band en sfeer van vertrouwen creëer ik door goed te luisteren, jou en je vragen en klachten serieus te nemen, mee te leven en samen te kijken hoe jij weer met vreugde in het leven kan staan.

 Je kunt snel bij mij terecht. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen!

Waarom PsyVisie?

Online behandeling

Je bepaalt zelf waar en wanneer je contact hebt. Er is geen wachtlijst. Je kunt snel terecht. Kies zelf met welke psycholoog je contact wil of laat je adviseren. Onze psychologen helpen je graag online via videobellen.

Adviesgesprek

Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies. Stel jouw vragen, krijg uitleg over onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen. We denken graag met je mee en koppelen je graag aan onze juiste behandelaar. 

Geen wachtlijst

Je kunt bij ons snel starten met de intake en behandeling. We streven ernaar iedereen zo snel mogelijk te helpen en te woord te staan. Meestal kan de eerste sessie al binnen enkele dagen tot een week plaatsvinden.

Wil je een intakegesprek aanvragen met Liesbeth Koolmees?

Stuur ons een bericht voor meer informatie

Laat jouw gegevens achter dan neemt psycholoog Norine zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je in een crisis verkeert of een andere persoon in gevaar is, gebruik deze site dan niet. Deze bronnen kunnen je onmiddellijk helpen.