Psycholoog Lorenza van den Berg

Psycholoog Lorenza van den Berg

“Ik vind het waardevol om met de kennis die ik heb opgedaan anderen te helpen, en haal dan ook veel voldoening uit mijn werk als psycholoog. Ik vind het daarom ook van belang om mij verder te ontwikkelen en mijn kennis uit te breiden.”

Plaats

Amsterdam

Talen

Nederlands
Engels

Klachten

Angst- en paniek
Depressie
Dwangklachten
Faalangst
Negatief zelfbeeld
Onzekerheid
PTSS (enkelvoudig trauma)
Relatieproblemen individueel
Sociale angst
Somberheid
Specifieke fobie
Stress
Trauma (enkelvoudig)
Werkgerelateerde problemen

Behandeling

CGT
COMET
EMDR
Inzichtgevende therapie
Oplossingsgerichte therapie

Beschikbaarheid

Overdag

Over mij

Na mijn masteropleiding ben ik werkzaam geweest bij Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Daarna heb ik ervaring opgedaan met diagnostiek en behandeling van volwassenen met verschillende klachten, waaronder somberheid, angst, onzekerheid, en klachten die gerelateerd zijn aan een stressvolle- en/of traumatische gebeurtenis.

Tijdens mijn therapiesessies bied ik met mijn rustige karakter graag een objectief luisterend oor. Anderzijds hanteer ik een oplossingsgerichte en actieve aanpak door gerichte en uitdagende vragen te stellen, zodat wij samen gedachten kunnen omvormen in meer helpende en geruststellende gedachten. Ook kan ik door inzet van cognitieve gedragstherapie je begeleiden bij het positiever of realistischer evalueren van eigen gedragingen en omstandigheden. Daarnaast stimuleer ik je om meer stil te staan bij tevredenheid, waardering, en positieve aspecten van het leven.

Wil je meer inzicht krijgen in waar je klachten vandaan komen? Wil je leren omgaan met angstgevoelens, onzekerheid, of een negatief zelfbeeld? Voel je je somber? Of heb je moeite met het toepassen van assertieve vaardigheden? Voor deze klachten pas ik methoden en technieken toe die bij mijn cliënten effectief zijn gebleken en ook wetenschappelijk bewezen effectief zijn.

Ik vind het waardevol om met de kennis die ik heb opgedaan anderen te helpen, en haal dan ook veel voldoening uit mijn werk als psycholoog. Ik vind het daarom ook van belang om mij verder te ontwikkelen en mijn kennis uit te breiden.

Samen zullen wij stilstaan bij het uiten van gevoelens en het onder woorden brengen van gedachten die je mogelijk normaal gesproken voor je jezelf houdt of uit de weg gaat. Ik creëer dan ook graag een veilige ruimte waarin deze gevoelens en gedachten gedeeld kunnen worden.

 Je kunt snel bij mij terecht. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen!

Waarom PsyVisie?

Geen wachtlijst

Je kunt bij ons snel starten met de intake en behandeling. We streven ernaar iedereen zo snel mogelijk te helpen en te woord te staan. Meestal kan de eerste sessie al binnen enkele dagen tot 1-2 weken plaatsvinden. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en screening. Stel jouw vragen en krijg uitleg over onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen.

Vergoed

Onze behandelingen worden door jouw zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt dan wel een verwijsbrief van jouw huisarts nodig. Afhankelijk van jouw polis en zorgverzekering wordt ongeveer 75 tot 100% vergoed. Houd er rekening mee dat niet alle diagnoses vergoed worden en je eigen risico mogelijk wordt aangesproken.

Online behandeling

Je bepaalt zelf waar en wanneer je contact hebt. Kies zelf met welke psycholoog je contact wil of laat je adviseren. Onze psychologen helpen je graag online via videobellen. We behandelen een scala aan klachten binnen de basis-GGZ en maken gebruik van verschillende behandelmethoden.

Wil je een intakegesprek aanvragen met Lorenza van den Berg?

Stuur ons een bericht voor meer informatie

Laat jouw gegevens achter dan neemt psycholoog Norine zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je in een crisis verkeert of een andere persoon in gevaar is, gebruik deze site dan niet. Deze bronnen kunnen je onmiddellijk helpen.