Psycholoog Lotte Sloothaak

Psycholoog Lotte Sloothaak

“Een goed leven betekent niet dat het altijd leuk is.’ Wat betekent dit gegeven voor jou? Welke waarden zijn voor jou belangrijk en wat voelt goed voor jou? Ik help je om van je klachten af te komen en om jou kwaliteit van leven te vergroten. Vertel eens.. Waar loop je tegenaan?”

Linde Smits

Plaats

Breda

Talen

Nederlands

Klachten

Angst- en paniek
Burn out
Depressie
Faalangst
Negatief zelfbeeld
Rouw- en verliesverwerking
Somberheid
Stress
Trauma
Verslaving
Werkgerelateerde problemen
Zingeving

Behandeling

ACT
CGT
EMDR
Inzichtgevende therapie
Mindfulness
Oplossingsgerichte therapie
Positieve psychologie

Beschikbaarheid

Overdag
Avond uren
Weekend

Over mij

Hi, welkom op mijn profiel!

Wat goed dat je de stap hebt genomen om professionele hulp te zoeken. Mijn naam is Lotte en ik heb gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en ben in 2015 afgestudeerd in de richting Klinische Psychologie (Volwassen en Ouderen). Sinds 2012 heb ik werkervaring opgedaan als

begeleider binnen de kind- en jeugdpsychiatrie en vanaf 2015 als psycholoog binnen de revalidatie en Specialistisch GGZ met volwassenen met complexe problematiek. Naast mijn werkzaamheden bij PsyVisie ben ik online behandelaar in de Specialistische GGZ.

Visie

Mijn visie start vanuit een simpel uitgangspunt: je bent mens en situaties hebben impact op je. Hoe heftiger de situatie, hoe heftiger de impact die het op je heeft, wat zich kan uiten in allerlei klachten. Een vraag die, naar mijn inziens, daarin centraal staat luidt: hoe kun je ervoor zorgen dat je de situatie en jouw klachten op een constructieve manier aanvliegt. Dus met andere woorden: Hoe krijg je er vat op zodat je denkt: ‘Hier kan ik iets mee!’

Ik hou voor ogen dat jij jezelf het beste kent en ik zie mezelf dan ook als een persoon die vanuit professioneel oogpunt met je meedenkt. Samen met jou wil ik onderzoeken wat jij zelf kan doen in jouw situatie: wat is de rol van eerdere ervaringen in je leven en overtuigingen die hierdoor zijn ontstaan, wat vind je belangrijk in het leven en leef je daar ook naar?

Wat kun je van mij verwachten in het behandelcontact?

Ik ben mensgericht en heb plezier in mijn werk. Vanaf de eerste minuut ben ik een en al oor en ik tune gevoelsmatig in. Cliënten hebben de ervaring dat ik tijdens het intakegesprek veel vragen stel en intuïtief vraag ik door om het probleem helder en concreet te krijgen. Het behandelplan stellen we samen op. Hierin besteden we ook aandacht aan de verwachtingen van beide kanten. Binnen mijn behandelingen hou ik zowel rekening met de GGZ richtlijnen én met jou als persoon. Ik werk eclectisch wat inhoudt dat ik technieken integreer uit verschillende therapievormen. Hierbij wil ik benoemen dat mijn hart en houding uitgaan naar de therapievormen: ACT en Positieve psychologie.

Wie ben ik als persoon

Anderen omschrijven mij als een vrolijke enthousiasteling, gevoelsmens en iemand die pro-actief en ondernemend in het leven staat. Je kan verwachten dat ik je met enthousiasme en warmte aanmoedig in je proces.

Naast mijn passie voor het vakgebied en affiniteit met innoveren, leren en ontwikkelen, heb ik nog een grote liefde, namelijk muziek. Zowel muziek luisteren als muziek maken is mijn tweede natuur en een noodzaak. Tot slot hou ik van sporten, koken en alles wat met gezondheid en creativiteit te maken heeft.

 Je kunt snel bij mij terecht. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen!

Waarom PsyVisie?


Geen wachtlijst

Je kunt bij ons snel starten met de intake en behandeling. We streven ernaar iedereen zo snel mogelijk te helpen en te woord te staan. Meestal kan de eerste sessie al binnen 1-2 weken plaatsvinden. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en screening. Stel jouw vragen en krijg uitleg over onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen.


Vergoed

Jouw online psychologische hulp wordt door jouw zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt dan wel een verwijsbrief van jouw huisarts nodig. Afhankelijk van jouw polis en zorgverzekering wordt ongeveer 70 tot 100% vergoed. Houd er rekening mee dat niet alle diagnoses vergoed worden en je eigen risico mogelijk wordt aangesproken.


Online behandeling

Je bepaalt zelf waar en wanneer je contact hebt. Online behandeling is hetzelfde als face to face behandeling, behalve dat je jouw behandelaar online ontmoet via videobellen in plaats van in een praktijkruimte. We behandelen een scala aan klachten binnen de Basis-GGZ en maken gebruik van verschillende behandelmethoden.

Wil je een intakegesprek aanvragen met Lotte Sloothaak?

Stuur ons een bericht voor meer informatie dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je in een crisis verkeert of een andere persoon in gevaar is, gebruik deze site dan niet. Deze bronnen kunnen je onmiddellijk helpen.