Norine Olijfveld

Psycholoog Norine Olijfveld

“Ik ben van mening dat verleden vaak een grote rol speelt in het ontstaan van de klachten, maar dat veranderingen vooral moeten plaatsvinden in het hier-en-nu.”

Plaats

Amsterdam

Talen

Nederlands
Engels

Klachten

Angst- en Paniek
Burn out
Culturen- en migratieproblematiek
Depressie
Faalangst
HSP
Negatief Zelfbeeld
Onzekerheid
Relatieproblemen
Sociale angst
SOLK (Somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten)
Somberheid
Stress
Trauma
Werkgerelateerde problemen
Zingeving

Behandeling

ACT
CGT
EMDR
Oplossingsgerichte therapie

Beschikbaarheid

Overdag

Over mij

Welkom! Mijn naam is Norine en ik ben psycholoog met brede ervaring. Ik geloof dat vrijwel iedereen weer terug kan komen in zijn/haar eigen kracht als we weer echt in contact komen met onszelf en leren leven vanuit onze eigen kern. Dit vormt de basis voor de hulp die ik bied. Daarnaast benader ik iedereen vanuit zijn/haar eigen unieke behoeftes en stem de behandeling daar op af. In plaats van het bestrijden van problemen en klachten richt ik mij voornamelijk op jouw talenten en krachten, zodat je leert daar zelf weer gebruik van te maken en in jouw eigen kracht komt te staan. Mijn doel is niet om jou naar de maatstaven van de maatschappij te kneden, maar jezelf te leren ontplooien op jouw eigen unieke manier.

Door negatieve ervaringen, die vaak al vroeg in het leven plaatsvinden en/of conditionering en verwachtingen vanuit de omgeving kun je het contact kwijtraken met jouw eigen essentie en

daarmee ook met jouw eigen kracht. Er worden in de loop van het leven allerlei overlevingsmechanismen ingezet en maskers ontwikkeld, die ooit effectief waren, maar die je later in het leven alleen maar belemmeren. De ontwikkeling stagneert en je komt vast te zitten. Er ontstaan dan vaak allerlei psychische en/of lichamelijke klachten, waar ik je graag een uitweg voor wil bieden.

Ik ben van mening dat verleden vaak een grote rol speelt in het ontstaan van de klachten, maar dat veranderingen vooral moeten plaatsvinden in het hier-en-nu. Tijdens mijn sessies zal ik dan ook vooral daar de nadruk op leggen. Samen gaan we op zoek naar andere manieren om met situaties om te gaan en pakken we gedachtepatronen aan, waarbij ik gebruik maak van verschillende technieken. Het doel is afname van de klachten, versterken van de krachten en het vergroten van het probleemoplossend vermogen. Ik zie elk persoon als een uniek individu en zal mijn behandeling daarop afstemmen en benader iedereen met dezelfde openheid en respect. Mijn stijl is te omschrijven als vriendelijk, empathisch, accepterend en confronterend waar nodig.

Na mijn studie ontwikkelingspsychologie aan de VU in Amsterdam heb ik eerst lange tijd met jeugd gewerkt in de hulpverlening, diagnostiek en binnen het onderwijs. Nu werk ik alweer een hele tijd met volwassenen. Ik heb gewerkt binnen de revalidatie, basis GGZ en specialistische GGZ met klachten als depressie, angst/paniek, trauma, burn out, stress, negatief zelfbeeld, faalangst, relatieproblemen, vragen rond zingeving, HSP en culturele- migratieproblematiek. Ik maak daarbij gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, mindfulness en ACT.

Wil je een intake met mij inplannen? Stuur een bericht en we gaan snel aan de slag!

 Je kunt snel bij mij terecht. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen!

Waarom PsyVisie?

Geen wachtlijst

Je kunt bij ons snel starten met de intake en behandeling. We streven ernaar iedereen zo snel mogelijk te helpen en te woord te staan. Meestal kan de eerste sessie al binnen 1-2 weken plaatsvinden. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en screening. Stel jouw vragen en krijg uitleg over onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen.

Vergoed

Onze behandelingen worden door jouw zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt dan wel een verwijsbrief van jouw huisarts nodig. Afhankelijk van jouw polis en zorgverzekering wordt ongeveer 70 tot 100% vergoed. Houd er rekening mee dat niet alle diagnoses vergoed worden en je eigen risico mogelijk wordt aangesproken.

Online behandeling

Je bepaalt zelf waar en wanneer je contact hebt. Kies zelf met welke psycholoog je contact wil of laat je adviseren. Onze psychologen helpen je graag online via videobellen. We behandelen een scala aan klachten binnen de Basis-GGZ en maken gebruik van verschillende behandelmethoden.

Wil je een intakegesprek aanvragen met Norine Olijfveld?

Stuur ons een bericht voor meer informatie

Laat jouw gegevens achter dan neemt psycholoog Norine zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je in een crisis verkeert of een andere persoon in gevaar is, gebruik deze site dan niet. Deze bronnen kunnen je onmiddellijk helpen.