Psycholoog Petra Smits

“Als psycholoog wil ik je graag in jouw dagelijks leven vooruit helpen! Daarom kijken we samen naar wat wél mogelijk is en welke manier voor jou de beste is om je doel blijvend te bereiken. ”

Plaats

Sittard

Talen

Nederlands
Engels

Klachten

Aanpassingsstoornis
Burn out
Depressie
Fertiliteitsproblemen
Somberheid
Stress
Trauma
Werkgerelateerde problemen
Zingeving

Behandeling

ACT
Oplossingsgerichte therapie
Positieve psychologie

Beschikbaarheid

Overdag
Avond uren
Weekend

Over mij

Hallo, mijn naam is Petra Smits en ik help je graag verder! Lees hieronder meer over wie ik ben en wat ik mogelijk voor je kan betekenen.

Mijn achtergrond:

Mijn Bachelor en Master Psychologie heb ik gevolgd aan de Universiteit van Maastricht. De afgelopen 10 jaar heb ik als psycholoog op veel verschillende vlakken ervaring opgedaan. Zo heb ik kennis en ervaring opgedaan in verschillende psychologenpraktijken, als praktijkondersteuner GGZ bij een huisarts, in de ouderenzorg en de arbozorg. Ook heb ik diverse bijscholingen gedaan, zoals ACT.

Mijn visie:

Als psycholoog wil ik je graag in jouw dagelijks leven vooruit helpen! Daarom kijken we samen naar wat wél mogelijk is en welke manier voor jou de beste is om je doel blijvend te bereiken. Tijdens mijn sessies is er veel ruimte voor jouw sterke kanten. Wanneer we oplossingen vinden die bij jou aansluiten en die voor jou goed voelen, is de kans op blijvende vooruitgang het grootst. Mijn hulpverlening is dus laagdrempelig en to-the-point! Tijdens onze contacten zal ik zo efficiënt mogelijk met je aan de slag gaan; jouw investering, zowel qua tijd en moeite, is immers groot en ik

wil er dan ook graag samen met jou zoveel mogelijk uithalen! Uiteindelijk moet jij het echter zelf doen, buiten de online sessies om en zal mijn rol vooral begeleidend zijn.

Wat ik voor je kan betekenen:

Je kunt onder andere bij mij terecht als je te maken hebt met stress en/of een burn-out, een negatief zelfbeeld en werkgerelateerde problemen. Tijdens ons eerste gesprek zullen we samen bekijken wat je hulpvraag precies is en wat ik voor jou kan betekenen.

Affiniteit:

Ik heb affiniteit met psychische problematiek die komt kijken bij kinderwens en fertiliteitsbehandelingen. Vruchtbaarheidsproblemen en een onvervulde kinderwens hebben een grote invloed op je dagelijks leven, stemming en welzijn. Met het verstrijken van de tijd en het uitblijven van een (doorgaande) zwangerschap, neemt de kans op mentale klachten helaas toe. Zoek je hier hulp bij en vind je het fijn als je gesprekspartner ervaringsdeskundige is? Neem dan zeker contact met me op!

Mijn beschikbaarheid:

Ik ben flexibel beschikbaar. Ik ben beschikbaar op doordeweekse dagen (behalve op woensdag) en -in overleg- ook in weekenden.

Ik hoor graag van je!

 Je kunt snel bij mij terecht. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen!

Waarom PsyVisie?

Geen wachtlijst

Je kunt bij ons snel starten met de intake en behandeling. We streven ernaar iedereen zo snel mogelijk te helpen en te woord te staan. Meestal kan de eerste sessie al binnen 1-2 weken plaatsvinden. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en screening. Stel jouw vragen en krijg uitleg over onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen.

Vergoed

Onze behandelingen worden door jouw zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt dan wel een verwijsbrief van jouw huisarts nodig. Afhankelijk van jouw polis en zorgverzekering wordt ongeveer 70 tot 100% vergoed. Houd er rekening mee dat niet alle diagnoses vergoed worden en je eigen risico mogelijk wordt aangesproken.

Online behandeling

Je bepaalt zelf waar en wanneer je contact hebt. Kies zelf met welke psycholoog je contact wil of laat je adviseren. Onze psychologen helpen je graag online via videobellen. We behandelen een scala aan klachten binnen de Basis-GGZ en maken gebruik van verschillende behandelmethoden.

Wil je een intakegesprek aanvragen met Petra Smits?

Stuur ons een bericht voor meer informatie

Laat jouw gegevens achter dan neemt psycholoog Norine zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je in een crisis verkeert of een andere persoon in gevaar is, gebruik deze site dan niet. Deze bronnen kunnen je onmiddellijk helpen.