Psycholoog Richard Plat

“We kunnen iedere dag opnieuw kiezen om een nieuwe weg in te slaan en onze angsten overboord te zetten. Durf! Dat is de basis van elk nieuw begin.”

Plaats

Vught

Talen

Nederlands
Engels

Klachten

Angst- en paniek
Depressie
Relatieproblemen
Trauma
Burn out
Aanpassingsstoornis
Faalangst
Negatief zelfbeeld
Onzekerheid
Slaapproblemen
Sociale angst
SOLK (Somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten)
Somberheid
Specifieke fobie
Stress
Werkgerelateerde problemen

Behandeling

ACT
CGT
COMET
Inzichtgevende therapie
Oplossingsgerichte therapie
Positieve psychologie

Beschikbaarheid

Overdag

Over mij

Welkom! De eerste stap is gezet: je bent op zoek naar professionele hulp bij jouw klachten. Goed zo! Ik ben Richard Plat, psycholoog en graag bereid om jou te helpen met het verwezenlijken van jouw doelen. Ik sta graag klaar voor andere mensen en haal er veel voldoening uit wanneer ik mensen zie groeien, opbloeien, zichzelf overstijgen en trots zijn op de dingen die ze doen. Het is een dankbare taak om in dat proces een steentje bij te mogen dragen.

Je kunt bij mij terecht met uiteenlopende klachten zoals angsten, somberheid, piekeren, stress en burn out, slaapproblemen, relatieproblemen en een laag zelfbeeld. Ik vind het belangrijk om samen met jou te kijken naar de innerlijke krachten die je al bezit om van daaruit te kunnen groeien. Ik probeer je te stimuleren om jouw waarden te ontdekken en daar naar te gaan leven. Ik doe dit door middel van diverse ervaringsgerichte oefeningen vanuit Acceptance & Commitment Therapie en meditatie-oefeningen, maar ook vanuit de Cognitieve Gedragstherapie. Ik stem mijn behandeling af op jouw wensen en behoeften. Om een waardevol en betekenisvol leven te leiden is het belangrijk om doelen te stellen en hier actief mee aan de slag te gaan. Ik ga oplossingsgericht en pragmatisch te werk.

Mensen worstelen vaak met dezelfde dingen. Aanvankelijk denk je misschien dat je ergens alleen in staat. Psychologische hulp zorgt er o.a. voor dat je gaat realiseren dat je niet de enige bent die kan worstelen met het leven. Door hulp te aanvaarden leer je bovendien om je kwetsbaar op te stellen en te reflecteren op je eigen gedrag. Door inzicht kom je verder en durf je makkelijker buiten jouw comfortzone te treden. Dat is waar psychologische hulp aan bijdraagt.

Ik bekijk het leven vanuit de positieve en oplossingsgerichte houding. Ik focus op de dingen waar mensen invloed op hebben en kan zowel meelevend als confronterend zijn. Ik wil mensen ook laten richten op waardevolle acties; weer dingen gaan ondernemen die passen bij hun waarden. Ik geef mensen graag mee dat gedachten en gevoelens weliswaar heel naar kunnen zijn, maar we zijn als mens meer dan dat. We kunnen iedere dag opnieuw kiezen om een nieuwe weg in te slaan en onze angsten overboord te zetten. Durf! Dat is de basis van elk nieuw begin.

Ik ben nieuwsgierig naar jouw verhaal en wat ik voor je mag betekenen. Neem contact met mij op en start vandaag nog met groeien!

 Je kunt snel bij mij terecht. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen!

Waarom PsyVisie?

Geen wachtlijst

Je kunt bij ons snel starten met de intake en behandeling. We streven ernaar iedereen zo snel mogelijk te helpen en te woord te staan. Meestal kan de eerste sessie al binnen enkele dagen tot 1-2 weken plaatsvinden. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en screening. Stel jouw vragen en krijg uitleg over onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen.

Vergoed

Onze behandelingen worden door jouw zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt dan wel een verwijsbrief van jouw huisarts nodig. Afhankelijk van jouw polis en zorgverzekering wordt ongeveer 75 tot 100% vergoed. Houd er rekening mee dat niet alle diagnoses vergoed worden en je eigen risico mogelijk wordt aangesproken.

Online behandeling

Je bepaalt zelf waar en wanneer je contact hebt. Kies zelf met welke psycholoog je contact wil of laat je adviseren. Onze psychologen helpen je graag online via videobellen. We behandelen een scala aan klachten binnen de basis-GGZ en maken gebruik van verschillende behandelmethoden.

Wil je een intakegesprek aanvragen met Richard Plat?

Stuur ons een bericht voor meer informatie

Laat jouw gegevens achter dan neemt psycholoog Norine zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je in een crisis verkeert of een andere persoon in gevaar is, gebruik deze site dan niet. Deze bronnen kunnen je onmiddellijk helpen.