Onze online psychologen

Professioneel  Ervaren  Deskundig

Van onze psychologen krijgt je dezelfde professionaliteit en kwaliteit die je in een GGZ instelling mag verwachten, maar met de mogelijkheid om te communiceren wanneer en hoe je maar wilt. Maak gebruik van erkende, geregistreerde en ervaren psychologen die jou kunnen helpen met een scala aan problemen. Enkele voorbeelden van klachten die wij behandelen:

• Angst   • Depressie   • Stress   • Relatieproblemen   • Burn out   • Trauma

Veel gestelde vragen

Hulpverleners op PsyVisie zijn gediplomeerde, geregistreerde en ervaren psychologen, psychotherapeuten of orthopedagogen (Drs./MSc). Ze hebben allemaal een masterdiploma of een doctoraat in hun vakgebied en hebben daarnaast aanvullende scholing genoten om zich te specialiseren tot therapeut. Ze beschikken ook allen over een NIP, BIG of VGCt registratie. De meesten zijn naast hulpverlener voor Psyvisie ook werkzaam in een GGZ instelling of hun eigen praktijk en willen hun hulp voor iedereen toegankelijk maken door het online aan te bieden, zodat zij meer cliënten kunnen helpen.

Nadat je jouw aanmelding hebt voltooid, kan je zelf contact leggen met de hulpverlener van jouw keuze. Op de pagina Alle psychologen vind je een overzicht van de psychologen waaruit je kunt kiezen. Verschillende hulpverleners hebben verschillende benaderingen en aandachtsgebieden en je bent vrij om de juiste persoon te vinden die het beste past bij jouw specifieke voorkeuren en behoeften. Je bent ook altijd vrij om van hulpverlener te wisselen als je bijvoorbeeld een klik mist.

PsyVisie kan iets voor je betekenen als je de kwaliteit van jouw leven wilt verbeteren. Wanneer er iets is dat jouw geluk verstoort of verhindert dat je jouw doelen bereikt, willen we je graag helpen. Er zijn verschillende hulpverleners die gespecialiseerd zijn in specifieke kwesties, zoals: stress, burn out, angst, relaties, ouderschap, depressie, verslavingen, trauma, woede, familieconflicten, LGBT-kwesties, rouw, zelfbeeld en meer.

PsyVisie is niet de juiste oplossing voor je als een van de volgende situaties waar is:
• Je denkt eraan jezelf of anderen pijn te doen.
• Je bent minderjarig of staat onder toezicht van een wettelijke voogd.
• Je bevindt je in een dringende crisis of een noodsituatie.
• Je hebt geen apparaat dat verbinding kan maken met internet of je hebt geen betrouwbare
internetverbinding.

De kosten van behandeling via PsyVisie variëren. Het hangt af van het tarief van de psycholoog van jouw keuze. Dit staat vermeld in het profiel van de psycholoog en wordt berekend per minuut. De kosten hangen dus ook af van de duur van het gesprek en het aantal gesprekken.

PsyVisie hulp wordt niet vergoed.

Dat hangt af van hoe snel de psycholoog van jouw keuze beschikbaar is en van jouw eigen beschikbaarheid. Dit kan direct zijn, maar er kunnen ook enkele uren tot dagen tussen zitten.

Eerst voeg je de behandelaar van jouw keuze toe op Skype en vervolgens kun je hem of haar zelf aanspreken.
De sessies gaan via Skype audio en/of Skype video gesprek.
Via Skypechat kan er afgesproken worden wanneer de sessie zal plaatsvinden.

De psychologen die werken via PsyVisie zijn ervaren en geregistreerde therapeuten die allen ook werkzaam zijn (geweest) in een GGZ instelling of in hun eigen praktijk. Hoewel de service in de meeste gevallen dezelfde voordelen heeft, kan deze de traditionele face-to-face-therapie niet altijd vervangen. Houd er rekening mee dat jouw online behandelaar geen officiële diagnose kan stellen of medicijnen kan voorschrijven.

Dit hangt af van jouw eigen behoeften en varieert sterk van persoon tot persoon. Sommige mensen voelen zich na enkele gesprekken al beter en hebben voldoende handvatten om zelf verder te kunnen, terwijl anderen er de voorkeur aan geven een langere periode ondersteuning te krijgen. Dit is helemaal aan jou.

  • Plan jouw online sessies waar en wanneer jij maar wil. Dit kan vanuit huis en op een tijdstip dat jou uitkomt.
  • Het bespaart kosten. Je kunt zelf bepalen hoeveel je uitgeeft.
  • Je kunt snel geholpen worden. Er zijn geen wachttijden en een sessie kan op korte termijn worden ingepland.
  • Je hebt de mogelijkheid om anoniem te blijven en bepaalt zelf hoeveel gegevens je deelt met jouw behandelaar.
  • Je hebt geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Dit bespaart tijd en als je geen officiële diagnose hebt, kun je toch geholpen worden.

Jouw veiligheid is belangrijk voor ons.

Dat is een van de redenen waarom we Skype gebruiken als de basis voor gesprekken. Het is een van de meest betrouwbare mediums die zowel garant staat voor anonimiteit en de mogelijkheid om een (klanten-)relatie tot stand te brengen. Daarnaast gebruiken we iDeal als betaalmethode, dé Nederlandse standaard voor internetbetalingen en direct gekoppeld aan jouw bank.

Betaal dus uitsluitend vanuit jouw tegoed via het PsyVisie platform voor de gesprekken of maak gebruik van de pay per minute optie. Wanneer je kiest om een psycholoog op een andere manier te betalen buiten PsyVisie om dan loop je risico’s die wij absoluut willen vermijden. We werken er dan ook hard aan om jou de beste ervaring te bieden op ons platform.

We adviseren je natuurlijk ook om geen persoonlijke gegevens of bestanden te delen met de psychologen via Skype chat.

Skype maakt gebruik van AES (Advanced Encryption Standard*), ook wel Rijndael genoemd, dat ook door de Amerikaanse overheid wordt gebruikt voor het beschermen van gevoelige informatie. Skype heeft enige tijd gebruikgemaakt van de sterke 256-bits encryptie. Openbare sleutels van gebruikers worden tijdens het aanmelden door de Skype-server gecertificeerd via 1536- of 2048-bits RSA-certificaten.

Klik hier voor meer informatie over Skype Security Center. 

PsyVisie vraagt jou als gebruiker verder geen gegevens. Wij bespreken ook niet met de psychologen welke uitdagingen hun cliënten hebben. Dit blijft tussen jou en de psycholoog! Wij maken puur alleen het contact mogelijk tussen psycholoog en cliënt.

Als je in een crisis verkeert of een andere persoon in gevaar is, gebruik deze site dan niet. Deze bronnen kunnen je onmiddellijk helpen.