Snel en makkelijk doorverwijzen voor online behandeling basis-GGZ

Zoekt u als huisarts of praktijkondersteuner GGZ naar een GGZ instelling waar uw patiënten snel terecht kunnen zonder wachtlijst?

Online behandeling

PsyVisie biedt online behandeling via videobellen voor klachten zoals depressie, angst, paniek, burn out en meer. Na een screening krijgen nieuwe patiënten meestal binnen een week al een intakegesprek en kunnen daarna direct starten met de behandeling. Wij hebben geen wachtlijst.

Onderzoek toont aan dat online behandelen even effectief is als face-to-face behandelingen en biedt daar bovenop vele voordelen. De voordelen van online behandelen zijn:

• Afstand en locatie spelen geen rol.

• Het bespaart reistijd en -kosten.

• Patiënten kunnen snel geholpen worden.

• Behandeling in hun vertrouwde omgeving.

• Betere koppeling aan de psycholoog die het beste bij hen past.

• Zorg kan te allen tijde doorgaan. In geval van bijvoorbeeld ziekte, verblijf in het buitenland, tijdens een lockdown of als iemand moeite heeft met reizen vanwege straatvrees of paniek, hoeft een behandeling niet onderbroken te worden.

Vergoeding

Patiënten kunnen met een verwijsbrief direct starten met het online behandeltraject dat bestaat uit online sessies met een psycholoog via videobellen. De behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van de polis van de patiënt. Let op dat niet alle diagnoses worden vergoed door de zorgverzekeraar. Burn out klachten en relatieproblemen worden bijvoorbeeld niet vergoed. De patiënt kan wel behandeld worden voor deze klachten, maar betaalt dan zelf.

Voor welke klachten?

PsyVisie biedt behandeling voor verschillende psychische klachten. Voorbeelden van klachten die bij PsyVisie worden behandeld zijn: angststoornis, burn out, depressie, dwangstoornis, paniekstoornis, PTSS, sociale angststoornis, SOLK en specifieke fobie. Voor een volledig overzicht van de behandelbare klachten, klik hier. Onze behandelingen bestaan onder andere uit psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, EMDR, mindfulness en ACT.

Contra-indicaties voor behandeling zijn: primaire verslavingsproblematiek, suïcidaliteit, ernstige persoonlijkheidsproblematiek, automutilatie, psychose, ernstige dissociatie problematiek en een verstandelijke beperking (IQ < 75).

Wie is PsyVisie

Wij zijn een groep gedreven mensen, met een achtergrond in de psychologie, marketing en management, die de passie hebben om psychologische hulp toegankelijker te maken in Nederland. Wij vinden dat veel meer mensen een gelukkiger leven zouden kunnen en mogen leiden. Met PsyVisie willen we graag bijdragen aan de maatschappij met een hogere mate van geestelijke gezondheid en mensen de mogelijkheid bieden om snel en goed geholpen te worden. Helaas is de hulpvraag voor psychologische hulp steeds meer toenemend en zijn er op veel plaatsen lange wachtlijsten. We bieden daarom snel toegankelijke online hulp bij psychische klachten. We matchen psychologen en cliënten met hun specifieke hulpvraag aan elkaar, zodat iedereen de best passende hulp krijgt. Wij stellen de cliënt en de hulpvraag centraal.

Over onze online psychologen

Professioneel, ervaren en deskundig

Van onze psychologen krijgen patiënten dezelfde professionaliteit en kwaliteit die ze elders in een GGZ instelling mogen verwachten, maar met de mogelijkheid om online te communiceren wanneer en waar ze dat zelf willen. Bij PsyVisie werken alleen erkende, geregistreerde en ervaren psychologen die helpen met een scala aan klachten. We besteden veel aandacht aan het goed koppelen van een patiënt aan de best passende psycholoog.

Meer weten over ons team van specialisten op het gebied van geestelijke gezondheid?

Verwijzen

Patiënten kunnen worden doorverwezen via ZorgDomein of kunnen zichzelf aanmelden als ze in het bezit zijn van een verwijsbrief. Draag bij aan het verkorten van wachtlijsten en een snellere doorstroming binnen de GGZ. Meld nieuwe patiënten snel en eenvoudig aan via ZorgDomein. Of mail voor meer informatie naar info@psyvisie.nl. U kunt ook bellen naar 06 15356629 of contact opnemen via het contactformulier.