Aan de slag als psycholoog op Psyvisie

Werken met Skype

Hoe het werkt: in het kort

Skype of Smartphone

PsyVisie werkt via Skype op een apparaat dat Microsoft Windows of AppleMacOS ondersteunt. Dit kan een PC, laptop, tablet of smartphone zijn.

Ook kun als psycholoog mobiel gebeld worden wanneer jij deze functie aan zet en net als met Skype per minuut verdienen.

Plugin

Nadat jij je hebt geregistreerd moet je onze plugin downloaden, installeren en hier vervolgens op inloggen. Onze plugin verandert NIKS aan jouw Skype app. Alles ziet er hetzelfde uit en werkt ook hetzelfde. De plugin biedt ons de mogelijkheid om bij te houden wie jou belt via Skype en hoe lang.

Gebeld Worden

Deze plugin maakt verbinding met jouw Skype account en trackt het Skype ID van degene die jou belt en legt vast hoe lang het gesprek duurt.

Je hebt de optie om automatisch gesprekken te weigeren van bellers die geen lid zijn van PsyVisie of bellers die niet genoeg beltegoed hebben voor een telefoongesprek van minimaal 5 minuten.

Ook is er een openbaar profiel beschikbaar waarin jij je kan laten zien en jezelf op jouw manier presenteert aan onze leden.

Op alle PC’s, Mac, Android en iOS apparaten. Op zowel desktop, laptop, tablet als smartphone is het mogelijk om Skype succesvol te downloaden en gebruiken.

Leden hoeven alleen maar te zorgen dat hun apparaat aan staat en verbonden is met internet.

Stap 1

Registratie

Heb je besloten dat PsyVisie iets voor jou is?

Je kunt je direct aanmelden voor een account met jouw Skype-ID.

We raden aan een andere Skype-ID te gebruiken voor het aanbieden van Skype-PPM gesprekken, dus als je er nog geen hebt, kun je je aanmelden voor een nieuwe.

Het registratieproces duurt slechts enkele seconden. Je ontvangt een e-mail waarin je wordt gevraagd om bevestiging van de accountconfiguratie.

Het is belangrijk dat je jouw account instelt met een e-mailaccount die je minstens één keer per week controleert.

We spammen onze gebruikers niet, maar we houden ze graag op de hoogte van aanpassingen en verbeteringen van onze service en nemen contact op als cliënten waarmee je hebt gebeld met klachten komen over jouw diensten.

Meer informatie over de PsyVisie-gebruikersnaam

Wanneer je een account bij ons aanmaakt hebben wij een tool die jouw Skype ID voor je opzoekt (wanneer je het e-mailadres invoert dat je gebruikt hebt om je aan te melden).

Skype biedt hier ook een handige uitleg: Wat is mijn Skype naam?

Stap 2

Verificatie

De volgende stap in jouw registratie als psycholoog op PsyVisie is zorgen dat jouw profiel geverifieerd wordt. Dit is een belangrijke stap, want je kan geen geld opnemen van onze service tenzij jouw profiel is geverifieerd en dus is goedgekeurd.

We hebben 4 foto’s van je nodig:

 1. Een foto ter persoonlijke identificatie. Dit kan een document zijn zoals ID-kaart, paspoort of rijbewijs. We hebben de voor- en achterkant nodig.
 2. Een foto waarop jij het bovengenoemde document vast hebt.
 3. Een foto waarop je een recente rekening vasthoudt of een wit papier met daarop de handgeschreven datum van de dag waarop je de foto indient bij ons.
 4. Ook vragen wij bewijs dat je een ervaren, geregistreerde psycholoog bent en vragen jou om een kopie van jouw diploma en jouw NIP, BIG of VGCt registratienummer, AGB code en C.V.

Meer details over de verificatie

Waarom verifiëren wij de psychologen?

Omdat wij zo garant kunnen staan voor kwalitatieve psychologen en de diensten die zij bieden. Ook kunnen wij zo de mensen weigeren die om verkeerde redenen van PsyVisie gebruik willen maken. Zo houden wij PsyVisie een fijne en veilige omgeving voor iedereen.

Je kunt dan geen psycholoog worden op PsyVisie.

Meestal duurt een verificatie minder dan 12 uur. Echter kan deze tijd soms oplopen tot 48 uur wanneer er erg veel aanmeldingen zijn.

Verificatie kan misgaan of afgekeurd worden als:

Je geeft onjuiste persoonlijke details (die niet openbaar of gedeeld zijn).

Je stuurt ons onduidelijke foto’s/scans van de opgevraagde documenten.

Je stuurt onduidelijke/wazige/lage resolutie foto’s.

Stap 3

Openbaar profiel

Je kunt ervoor kiezen om anoniem te blijven. Je hoeft geen openbaar profiel te maken en kunt toch gesprekken ontvangen van onze PsyVisie leden.

Er zijn psychologen die geen openbaar profiel hebben, omdat zij zelf cliënten geïntroduceerd hebben op PsyVisie en slechts van onze dienst gebruik maken als tool om op een veilige en gemakkelijke manier hun diensten te leveren en hun betalingen te ontvangen van deze leden. Zonder dat zij verder met hun profiel adverteren op PsyVisie.

Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat jij wel een openbaar profiel wil maken dat relevant is voor onze leden die op https://profiles.psyvisie.nl rondkijken tussen de profielen van de psychologen.

Psychologen die zichtbaar online en beschikbaar zijn maken de grootste kans om benaderd te worden door onze leden. Zorg er daarom voor dat je actief bent op Skype en ingelogd bent met onze PsyVisie Plugin.

Nee, je kunt gesprekken voeren en deze kosten in rekening brengen aan jouw cliënten zonder dat je een openbaar profiel opzet. Wel heb je alsnog een account en onze plugin nodig om de Skype interacties en kosten te tracken van de cliënten die zich bij ons aangemeld hebben.

PsyVisie is géén niche website als het gaat om wat onze cliënten zoeken. De ene behandeling krijgt op jaarbasis niet meerdere cliënten dan de andere. Er zijn wel wat uitschieters maar deze zijn niet consistent, daarom raden we je ook niet aan om specifiek voor één soort behandelmethode of klacht die je behandelt te kiezen, maar voor alle behandelmethoden en klachten die tot jouw spectrum behoren.

We willen je dan ook graag aanmoedigen om juist een profiel aan te maken dat goed weerspiegelt wat jij belangrijk vindt om te doen en aan te bieden. Op deze manier word jij juist relevant voor de cliënten die bereid zijn meer te betalen voor jouw specifieke aandacht en tijd. En je doet ook nog eens wat je zélf het leukst vindt!

Ga naar Accounts en log in.

Kies Openbaar Profiel in het linker menu.

Kies het tabje Instellingen & Privacy en kies dan Nee bij Profiel Zichtbaar.

Vergeet niet voor het afsluiten op de Instellingen Opslaan knop te klikken.

Stap 4

Voordat je gaat bellen Checklist:

 • Je bent verbonden met het internet (nee, dit is geen grap).

 • Zorg dat Skype aan staat en dat je bent ingelogd met jouw Skype ID.

 • Zorg dat de PsyVisie Plugin is INGESCHAKELD en verbonden is met Skype.

 • Zorg dat je jouw Skype zo vaak mogelijk checkt. Zo weet je snel wanneer iemand een gesprek met jou wil.

  We adviseren aan onze leden om eerst via chat contact te leggen om te kijken of jij beschikbaar bent voor een gesprek. Ook kunnen jullie dan samen afspreken wat voor gesprek het gaat worden.

  Wanneer je niet of pas erg laat antwoordt, zullen deze cliënten al snel contact gaan zoeken met een andere psycholoog. Psyvisie wil garant staan voor snelle hulp, daarom is het belangrijk dat je snel reageert.

  Meer informatie over de PsyVisie Plugin
 

Download link in het Accounts menu.

Nee. Zonder de plugin kunnen wij geen verbinding maken met jouw Skype om zo jouw inkomende gesprekken en de duur hiervan te tracken. Ook kunnen wij dan niet zien welke van onze leden met jou in contact komen en kunnen er geen kosten berekend worden.

Het werkt wel, maar wellicht is er wat meer moeite nodig om de plugin juist in te stellen.

Let op: Zorg ervoor dat je op Skype en PsyVisie inlogt met dezelfde SkypeID/Psyvisie gebruikersnaam.

Dit is de gebruikersnaam waarmee jij je bij ons hebt geregistreerd. Is dit niet het geval, zorg dan dat je inlogt in jouw account en dit zo snel mogelijk juist instelt!

Hier is een uitleg over het downloaden en installeren van de plugin

Nog steeds problemen met de plugin na het volgen van deze uitleg? Neem dan contact met ons op!

Laatste stap

Je eerste gesprek

Ben je er klaar voor?

Je bent er klaar voor, geregistreerd en geverifieerd. Wanneer dit nog niet het geval is, kan je jouw verdiende geld niet opnemen, dus check dit nog even goed. Je hebt Skype opgestart, je bent ingelogd en hebt ook de PsyVisie plugin aangezet. Nu is het wachten op jouw eerste gesprek.

Als jij iemand hebt geïntroduceerd op PsyVisie dan kan dit jouw eerste beller zijn!

Maar is dit niet het geval, dan kan het eventjes duren voordat onze leden jou hebben gevonden. Dat is bij alle profielensites zo.

Dit is niet erg, het is goed dat de leden hun tijd nemen om te zien wie jij bent en wat jij ze kan bieden. Hiermee is de kans op vaste cliënten ook een stuk groter.

Sommige van hen zijn nieuwsgierig wat Psyvisie hen kan bieden. Anderen zijn wat meer terughoudend en hebben soms wat tijd nodig om genoeg moed te verzamelen en jou een berichtje te sturen. De cliënten hebben verschillende klachten en problemen waar ze tegen aanlopen. Dis is niet anders dan binnen jouw eigen praktijk of de ggz-instelling waar je hebt gewerkt. Houdt er wel rekening mee dat cliënten geen screening vooraf hebben gehad en je dus van alles kunt verwachten. Dit vereist flexibiliteit en direct kunnen inspelen op de vraag van de cliënt.

Ook zijn er leden die juist op zoek zijn naar een specifiek type psycholoog, die hen het beste kan helpen. Ook zijn er leden die al een of meerdere psychologen hebben waar zij een band mee hebben opgebouwd en die voor nu even niet aan het rondkijken zijn.

Wees niet teleurgesteld of ontmoedigd als je niet meteen een beller krijgt. Je kan deze tijd gebruiken om je profiel aan te passen en zo relevanter te worden in de zoekresultaten. Kies wat bij jou past en hoe jij wilt opvallen tussen de profielen.

Inkomend gesprek

Wanneer je een beller hebt, haast je niet om meteen op te nemen, neem eventjes de tijd…

Je krijgt een pop up van onze plugin in een klein wit venster. Hier kan je op zien of de beller lid is van PsyVisie en of deze beller genoeg beltegoed heeft om met jou te bellen.

We adviseren je om gesprekken van niet-leden of leden met te weinig beltegoed te weigeren of niet op te nemen. Maar dit is uiteindelijk natuurlijk jouw eigen keuze, al loop je dan het risico dat je een gratis gesprek weggeeft.

Meer details over de plugin

Waarschijnlijk was de beller geen lid van PsyVisie of deze had niet genoeg beltegoed om jou te bellen.

Tijdens het gesprek

De plugin laat in een klein wit venster rechtsonder zien dat de betaling wordt vastgesteld, ook kan je de duur van het gesprek bijhouden en het bedrag dat je verdiend hebt op basis van jouw prijs per minuut.

Een gesprek kan worden onderbroken om de volgende redenen:

 • De internetverbinding is verbroken en het gesprek werd hierdoor gestopt.
 • De beller had geen beltegoed meer – wij sluiten in dit geval het telefoongesprek zodat jij geen gratis gesprek weggeeft.
 • Technische problemen met jouw apparaat, Skype of de plugin – in dit geval is de beste optie om opnieuw op te starten.

Echter, als soortgelijke problemen zich vaak voordoen adviseren we je om contact met ons op te nemen via https://www.psyvisie.nl/contact/

Uitbetaling

Je hebt een aantal gesprekken gehad en minstens €40 verdiend. Geweldig, gefeliciteerd!

Jouw verdiensten worden overgemaakt naar het opgegeven bankrekeningnummer wanneer gewenst

Jouw account opzeggen

Misschien heb je besloten dat PsyVisie toch niet helemaal bij je past of heb je geen tijd of behoefte meer om via Psyvisie te werken. Dat vinden we natuurlijk spijtig om te horen! Je kan heel eenvoudig jouw profiel op onzichtbaar zetten en jouw verdiende geld opnemen. Uiteraard kan je ook je hele account deactiveren.

Dit laten we helemaal aan jou over. Wij hebben jouw account in no-time verwijderd. Je hoeft dan alleen maar contact met ons op te nemen. Aarzel ook vooral niet om het ons te laten weten wanneer je ergens ontevreden over bent of vindt dat iets beter kan. We streven er altijd naar om onze diensten voor iedereen zo goed mogelijk te houden en te verbeteren waar mogelijk!

Mocht je van gedachten veranderen, dan ben je nog altijd van harte welkom bij ons!

Bedankt!

Start direct en maak een account aan