Marnix van Rossum

Psycholoog Marnix van Rossum

“Ik vind het belangrijk dat jij de antwoorden in jezelf kunt vinden en denk graag out of the box.”

Plaats

Rotterdam

Talen

Nederlands
Engels

Klachten

Burn out
Depressie
HSP
Rouw- en verliesverwerking
Somberheid
Stress
Trauma

Behandeling

CGT
Mindfulness
Oplossingsgerichte therapie
Ouderadviesgesprekken
Schematherapie
Systeemtherapie

Beschikbaarheid

Overdag

Over mij

Welkom! Mijn naam is Marnix van Rossum.

Wat ik belangrijk vind is dat je snel en praktisch geholpen bent. Je kunt een traject op ieder moment afronden als het niet goed voelt of je hebt niet het gevoel dat we stappen maken.

Ik heb een associatieve geest en veel kennis en ervaring op het gebied van psychologie en allerlei vormen van mindtraining waar ik nu 25 jaar mee bezig ben. Ik verkies er voor om vanuit de diepte tot een oplossing te komen en zal je de juiste vragen stellen om tot de essentie te komen. Ik vind dat er in de GGZ te veel nadruk is op symptoombestrijding en leg liever eerst de wortel of oorzaak bloot, voor we gaan denken in oplossingen.

Ik laat mijn intuïtie spreken en hou er van om samen in een creatieve flow tot een oplossing te komen die je misschien niet van te voren kan bedenken. Ik vind het belangrijk dat jij de antwoorden in jezelf kunt vinden en denk graag out of the box. Ik werk inzichtgevend. Ik geloof dat wezenlijke oplossingen en diepe veranderingen spontaan ontstaan vanuit inzicht in plaats van het hard proberen iets te veranderen.

Ik heb een brede achtergrond in verschillende Oosterse meditatie disciplines, waarover ik twee boeken schreef. Ik combineer graag wijsheden uit het Oosten met tools, praktische systematiek en de nuchterheid van het Westen.

Mijn basishouding en persoonlijkheid worden wel beschreven als nieuwsgierig, zacht en liefdevol. Vanuit mijn eigen verleden heb ik mijn pijnpunten durven meemaken en ik ben toegewijd geworden om menselijk leed te verzachten en verhelpen. Daarnaast kan ik ook scherp en confronterend zijn als ik het idee heb dat, dat nodig is om te kunnen veranderen. Ik ben graag eerlijk naar je.

Ik heb verschillende opleidingen gedaan, maar verkies er vooral voor te spreken uit eigen ervaringen. Ik ben in 2009 afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast deed ik verschillende postacademische vervolgopleidingen waaronder cognitieve gedragstherapie, schematherapie, mindfulness en systeemtherapie. Ik ontwikkelde daarnaast een methodiek om ouders te helpen in hun eigen ontwikkelingsproces wanneer ze vastlopen met probleemgedrag van hun kind(eren). Vanuit deze visie geef ik ouderbegeleiding en relatietherapie.

Mijn specialiteiten zijn: burn out, stress, relatieproblemen, angst, depressie, onzekerheid/laag zelfbeeld. Existentiële problematiek (niet weten wie je bent en welke weg je op moet slaan in je leven). Ik heb in totaal 7 jaar ervaring. De registraties waarover ik beschik zijn: NIP en SKJ.

 Je kunt snel bij mij terecht. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen!

Waarom PsyVisie?

Geen wachtlijst

Je kunt bij ons snel starten met de intake en behandeling. We streven ernaar iedereen zo snel mogelijk te helpen en te woord te staan. Meestal kan de eerste sessie al binnen enkele dagen tot 1-2 weken plaatsvinden. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en screening. Stel jouw vragen en krijg uitleg over onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen.

Vergoed

Onze behandelingen worden door jouw zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt dan wel een verwijsbrief van jouw huisarts nodig. Afhankelijk van jouw polis en zorgverzekering wordt ongeveer 75 tot 100% vergoed. Houd er rekening mee dat niet alle diagnoses vergoed worden en je eigen risico mogelijk wordt aangesproken.

Online behandeling

Je bepaalt zelf waar en wanneer je contact hebt. Kies zelf met welke psycholoog je contact wil of laat je adviseren. Onze psychologen helpen je graag online via videobellen. We behandelen een scala aan klachten binnen de basis-GGZ en maken gebruik van verschillende behandelmethoden.

Wil je een intakegesprek aanvragen met Marnix van Rossum?

Stuur ons een bericht voor meer informatie

Laat jouw gegevens achter dan neemt psycholoog Norine zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je in een crisis verkeert of een andere persoon in gevaar is, gebruik deze site dan niet. Deze bronnen kunnen je onmiddellijk helpen.