Psycholoog Meredith Bien

Psycholoog Meredith Bien

“Door de haastcultuur waar wij nu in leven is het van uiterst belang dat er ruimte gemaakt wordt voor jezelf en jouw mentale (en fysieke) gezondheid. Dit neem ik ook mee in mijn behandelingen.”

Plaats

Zaandam

Talen

Nederlands
Engels

Klachten

AD(H)D
Agressie/boosheid
Angst- en paniek
Culturen- en migratieproblematiek
Depressie
Dwangklachten
Faalangst
Hechtingsstoornis
HSP
Negatief zelfbeeld
Onzekerheid
Opvoedingsondersteuning
PTSS
Slaapproblemen
Sociale angst
Somberheid
Specifieke fobie
Stress
Trauma

Behandeling

CGT
Mindfulness
Oplossingsgerichte therapie
Ouderadviesgesprekken
Positieve psychologie
Schematherapie
Systeemtherapie

Beschikbaarheid

Overdag
Avond uren

Over mij

Wat goed dat je de eerste stap hebt gezet tot verandering! Dat is iets om trots op te zijn.

Mijn naam is Meredith Bien. Ik ben in 2012 afgestudeerd als Kinder- en jeugdpsychologe/Ontwikkelingspsychologe aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Sindsdien heb ik mij verder ontwikkeld en bied ik inmiddels behandelingen aan die, indien gewenst, ook holistische accenten kunnen hebben. Daarnaast merk ik dat ik als freelancer ook cultuurspecifieke hulpvragen van o.a. adolescenten krijg, waar ik als ontwikkelingspsychologe van Surinaamse origine goed mee overweg kan. Ook ontvang ik regelmatig hulpvragen van ouders/verzorgers met kinderen in de basisschoolleeftijd.

Als moeder van een gezellige, lieve en overactieve kleuter weet ik wat ‘multitasken’ inhoudt. Ook weet ik hoe belangrijk een steunend netwerk en tijd voor jezelf maken is. Door de haastcultuur waar wij nu in leven, is het van uiterst belang dat er ruimte gemaakt wordt voor jezelf en jouw mentale (en fysieke) gezondheid. Dit neem ik ook mee in mijn behandelingen. Verder kun je bij mij terecht wanneer je het gevoel hebt dat je hooggevoelig bent, AD(H)D hebt, sociaal emotionele problemen hebt, depressief bent/sombere klachten hebt, een negatief zelfbeeld hebt, meer dan anderen onzeker bent, faalangst hebt, opvoedingsondersteuning nodig hebt, systeemtherapie nodig hebt, een angst- en/of paniekstoornis hebt en/of dat er sprake is van cultuur- en migratieproblematiek. Soms kunnen er ook meerdere klachten naast elkaar bestaan. Dan kijken we door middel van Cognitieve Gedragstherapie van welke klacht jij het meeste last hebt en kunnen we bepalen welke technieken we kunnen toepassen om jou zo snel mogelijk verder te helpen.

Zolang jij je gehoord en gezien voelt, zijn we op de goede weg. Ik begin dan ook altijd met een kennismakingsgesprek om de klachten te inventariseren en om te kijken of ik de beste therapeut voor jou ben. Wanneer dit het geval is dan stellen we samen doelen op in een behandelplan waar we in de daaropvolgende sessies aan zullen gaan werken.

Ik hoop je snel te zien!

 Je kunt snel bij mij terecht. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen!

Waarom PsyVisie?

Geen wachtlijst

Je kunt bij ons snel starten met de intake en behandeling. We streven ernaar iedereen zo snel mogelijk te helpen en te woord te staan. Meestal kan de eerste sessie al binnen 1-2 weken plaatsvinden. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en screening. Stel jouw vragen en krijg uitleg over onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen.

Vergoed

Onze behandelingen worden door jouw zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt dan wel een verwijsbrief van jouw huisarts nodig. Afhankelijk van jouw polis en zorgverzekering wordt ongeveer 70 tot 100% vergoed. Houd er rekening mee dat niet alle diagnoses vergoed worden en je eigen risico mogelijk wordt aangesproken.

Online behandeling

Je bepaalt zelf waar en wanneer je contact hebt. Kies zelf met welke psycholoog je contact wil of laat je adviseren. Onze psychologen helpen je graag online via videobellen. We behandelen een scala aan klachten binnen de Basis-GGZ en maken gebruik van verschillende behandelmethoden.

Wil je een intakegesprek aanvragen met Meredith Bien?

Stuur ons een bericht voor meer informatie

Laat jouw gegevens achter dan neemt psycholoog Norine zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je in een crisis verkeert of een andere persoon in gevaar is, gebruik deze site dan niet. Deze bronnen kunnen je onmiddellijk helpen.